Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Γεώργιος Καραϊσκάκης

Μία μέρα βγήκαμε με την τάξη μου και καταγράψαμε όλες τις οδούς γύρω από το σχολείο μου . Εγώ με την ομάδα μου επιλέξαμε την οδό του Γεωργίου Καραΐσκάκη .
Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης ή Καραΐσκος αποτελούσε έναν από τους πιο θρυλικούς επαναστάτες του 1821 . Αρχικά υπήρξε σπουδαίος αρματολός και στην συνέχεια έγινε στρατηγός του 1821 .
Ο Καραϊσκάκης γεννήθηκε σε μια σπηλιά το 1782 κοντά στο χωριό Μαυρομάτι Καρδίτσας . Τελικά πέθανε 23 Απριλίου το 1827 στην Αθήνα. Τα παιδικά του χρόνια ήταν δύσκολα λόγω του οικογενειακού του ιστορικού αλλά και επειδή αναγκάστηκε να ζει μόνος χωρίς την υποστήριξη των γονέων του. Ήταν φιλόνικος, βλάσφημος και βωμολόχος, χαρακτηριστικά που απέκτησε από αυτά τα δύσκολα παιδικά του χρόνια. Από την παιδική του ηλικία ήδη, κάνει τα πρώτα βήματά του ως Κλέφτης. Ο Καραϊσκάκης γίνεται περισσότερο γνωστός μετά την ενηλικίωσή του. Νεαρός έπεσε στα χέρια του Αλί Πασά των Ιωαννίνων , όπου και φυλακίσθηκε για παράνομες πράξεις, εκεί όμως έμαθε και κάποια γράμματα.
Το 1825 διορίζεται αρχιστράτηγος στη Στερεά Ελλάδα . Ως το 1827 είχε καταφέρει να απελευθερώσει σχεδόν όλη τη Στερεά Ελλάδα .

 




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου